Onlar; Yazarlar, çizerler, bilim insanları, gazeteciler, sanatçılar ve aydınlık yüzlü gençlerdi.
Onlar; 1 Temmuz 1993’te, Pir Sultan Abdal Kültür Şenlikleri için Sivas’a gittiler.
Onlar; Sivas’a kültürü, sanatı, bilgiyi, aydınlığı götürdüler.
Sivas Katliamı’ nın üzerinden tam 29 yıl geçti.
2 Temmuz 1993’de Sivas’ta yakılan 33 aydın ve sanatçının türkülerini, şiirlerini dilden dile hala söylüyoruz. Bunlar; başka bir dünyanın, eşit ve özgür insanlar olmanın, yaşamın manasının, aydınlığın sözcükleridir ve yüreği halkının yanında olan herkesin yol göstericidir.
Savunduğumuz ortak değerler uğruna yaşamları ile bedel ödeyen tüm aydınlarımıza karşı sorumluluğumuz onları ve olanları unutturmamaktır.
Onları sonsuza kadar mücadelemizde yaşatmaktır.
Tarihimizde ki tüm katliamlar; cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, birlikte yaşama iradesine, özgür düşünceye, en önemlisi de insanın yaşama hakkına saldırılar olarak vicdanlarda derin yara olmuştur.
2022 Türkiye’sinde ise; Demokrasinin tamamen rafa kaldırıldığı, meclisin etkisizleştirildiği, ülkenin kaderinin tek kişinin iki dudağı arasında olduğu, yoksulluğun ve yolsuzluğun derinleştiği, muhalefet yapan kesimlerin tahakküm altına alınmaya çalışıldığı, özgür basına ve medyaya baskı ve yasakların hat safhaya çıktığı karanlık bir süreçteyiz.
Bu karanlıktan kurtulmak için Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve kaybettiğimiz aydınlarımızın ışığında, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.
Sivas Katliamı’ nın 29. Yıldönümünde; yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı, minnet ve özlemle anıyoruz.
Nilüfer DEVECİ
CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı